Infecția fungică a unghiilor

Una dintre cele mai frecvente boli ale unghiilor este infecția fungică a unghiilor, cunoscută și sub numele de onicomicoză sau unghii fungice.

 

Această problemă afectează milioane de oameni din întreaga lume și poate provoca disconfort fizic și emoțional din cauza aspectului inestetic al unghiilor afectate.
 
În acest articol, vom explora cauzele unghiilor de la picioare fungice, simptomele specifice și opțiunile de tratament eficiente disponibile pentru a combate infecția persistentă. De asemenea, oferim sfaturi utile pentru a preveni răspândirea infecției și pentru a menține unghiile sănătoase și frumoase.
 
Fie că vă luptați deja cu această problemă sau pur și simplu doriți să aflați mai multe despre unghiile fungice de la picioare, acest ghid informativ vă va oferi toate informațiile de care aveți nevoie.
 

Cauze

 

Unghiile de la picioare fungice (onicomicoză) sunt cauzate, de obicei, de o infecție a unei ciuperci numite dermatofiți. Aceste ciuperci preferă, de obicei, mediile umede și calde, cum ar fi spa-urile, piscinele sau alte spații publice. Infecția poate fi transmisă cu ușurință de la o persoană la alta prin contact direct sau prin intermediul obiectelor partajate, cum ar fi prosoapele sau pantofii.

 

Simptome

 

Simptomele unghiilor de la picioare cu ciuperci pot varia și pot varia în funcție de gravitatea afecțiunii. Pot apărea următoarele simptome:

 

  • Decolorare: Unghiile infectate pot deveni decolorate, gălbui, maronii sau negre.
  • Îngroșare: Unghiile pot deveni mai groase, ceea ce face dificilă tăierea și curățarea.
  • Fragilitate: Unghiile infectate pot fi fragile, se pot crăpa sau rupe ușor.
  • Rupere: Unghiile infectate se pot desprinde de pe patul lor.
  • Mâncărime: Unele persoane pot prezenta mâncărimi în zonele infectate.

 

Opțiuni de tratament.

 

Tratarea unghiilor fungice poate fi un proces de lungă durată, iar eficiența lor poate varia în funcție de individ. Este important să recunoașteți simptomele și să căutați tratament imediat la început, deoarece infecția se poate răspândi și poate deveni mai greu de vindecat.

 

Îngrijirea unghiilor la domiciliu: Tăierea și curățarea regulată a unghiilor poate ajuta la îndepărtarea zonelor infectate și poate ajuta medicamentele să acționeze. Nail Secrets oferă serul Arkada A08 și Fusspunkt Tinctura pentru piele și unghii, care sunt foarte eficiente și pun sfârșit rapid ciupercilor.

 

Măsuri de igienă: Este important să vă păstrați picioarele și pantofii curați pentru a preveni răspândirea infecției. Purtați șosete curate, nu vă împărțiți încălțămintea cu alții și folosiți un spray sau o pudră dezinfectantă pentru ciuperca piciorului și infecția fungică.

 

Tratamente speciale: În cazurile severe, atunci când alte tratamente eșuează, poate fi disponibilă o intervenție chirurgicală sau un tratament cu laser.

 

Concluzie

 

Unghiile de la picioare cu ciuperci pot provoca disconfort și probleme estetice, dar este important să știți că există opțiuni de tratament eficiente.

 

Dacă observați orice simptome suspecte pe unghiile de la picioare, este o idee bună să consultați un medic cât mai curând posibil. Un tratament adecvat și o îngrijire temeinică a picioarelor vă pot ajuta să vă vindecați și să restabiliți sănătatea și frumusețea unghiilor de la picioare.

 

Nu lăsați unghiile fungice de la picioare să vă afecteze viața de zi cu zi și luați măsuri pentru a vă vindeca la timp!

Comentarii

Accept Refuz