F.A.Q.

Bine ați venit pe pagina noastră de întrebări frecvente! Obțineți răspunsuri la întrebările dvs. instantaneu într-un singur loc. Aici veți găsi nu numai răspunsuri la întrebări generale despre gama noastră de produse, ci și răspunsuri privind adecvarea pentru produse specifice și condițiile piciorului.

Dacă aveți întrebări la care nu s-a răspuns aici, vă rugăm să ne contactați la office@nailsecrets.ro

De obicei, nu doare în timpul îngrijirii piciorului. Cu toate acestea, dacă aveți o rană sau o iritație a pielii, este posibil să aveți dureri în timpul tratamentului. Dacă vă îngrijorează durerea în timpul îngrijirii picioarelor, v-aș recomanda să vă adresați medicului dumneavoastră sau unui specialist în îngrijirea picioarelor pentru a vă ajuta să înțelegeți cauzele și să tratați problema

Soluția la problemele de îngrijire a picioarelor depinde în mare măsură de natura și gravitatea problemei. Unele probleme, cum ar fi calusurile minore sau fisuri ale călcâiului sunt ușor de tratat și pot fi rezolvate în câteva zile sau săptămâni. Cu toate acestea, problemele mai grave, cum ar fi deformările unghiilor de la picioare sau problemele de piele sensibilă, pot dura mai mult timp pentru a fi rezolvate.
Este important de reținut că îngrijirea adecvată a picioarelor și detectarea timpurie a problemei pot contribui semnificativ la o recuperare mai rapidă și mai eficientă. Dacă vă confruntați cu probleme mai grave ale picioarelor, este recomandat să consultați un specialist, cum ar fi un podiatru sau un medic, pentru opțiuni de tratament.

Îngrijirea picioarelor la domiciliu este crucială pentru a menține picioarele sănătoase. Îngrijirea adecvată a picioarelor ajută la prevenirea unei varietăți de probleme ale picioarelor, cum ar fi pielea uscată, cornițe, infecții fungice etc. Îngrijirea regulată a picioarelor la domiciliu poate include îngrijirea unghiilor, hidratarea pielii, purtarea pantofilor și a șosetelor potrivite și o postură adecvată atunci când mergeți și stați în picioare.

Podiatria și pedichiura sunt servicii care se concentrează pe îngrijirea picioarelor, dar există câteva diferențe importante între ele:


Pedichiura se concentrează în principal pe tratamentul estetic al picioarelor, cum ar fi îngrijirea unghiilor, exfolierea, aplicarea lacului de unghii etc. Pedichiuristele nu au, de obicei, pregătire medicală.
Cu toate acestea, podologii oferă o gamă largă de servicii de îngrijire a picioarelor, inclusiv diagnosticarea și tratamentul problemelor de sănătate ale picioarelor. Podiatrii sunt calificați din punct de vedere medical și pot trata o varietate de probleme de sănătate ale picioarelor, cum ar fi leziuni, infecții, deformări, afecțiuni ale pielii etc.
Pe scurt, în timp ce pedichura se concentrează în principal pe tratamentul estetic al picioarelor, podiatria este mai mult preocupată de menținerea picioarelor sănătoase și de tratarea problemelor picioarelor.

Nu există o limită de vârstă pentru îngrijirea podiatrică, deși, de obicei, se recomandă să consultați un podolog dacă vă confruntați cu o problemă la nivelul picioarelor sau dacă doriți să aveți grijă de picioarele dumneavoastră în mod preventiv.
Pentru ca picioarele copiilor să rămână sănătoase, se recomandă ca aceștia să își verifice picioarele în mod regulat și să apeleze la ajutorul unui medic sau podiatru dacă observă orice anomalie.
Adulții și persoanele în vârstă sunt, de asemenea, sfătuiți să își verifice picioarele în mod regulat, în special dacă au locuri de muncă care necesită perioade prelungite în picioare sau dacă au afecțiuni medicale care pot afecta sănătatea picioarelor, cum ar fi diabetul.
În general, dacă vă confruntați cu probleme sau preocupări legate de picioare, la orice vârstă, merită să vizitați un podiatru.

Ar trebui să consultați un podiatru dacă aveți probleme sau plângeri ale picioarelor sau dacă doriți să luați măsuri preventive pentru a vă menține picioarele sănătoase.

Câteva exemple de cazuri în care este recomandat să consultați un podiatru:

Durere sau disconfort la nivelul piciorului
Probleme ale pielii, cum ar fi pielea uscată, crăpată, cu mâncărimi sau inflamată, bătături, monturi, picior de atlet
Probleme cu unghiile, cum ar fi unghiile despicate, groase, deteriorate, încarnate sau fungice
Infecții ale picioarelor, cum ar fi unghiile de la picioare și ulcerele de la picioare
Deformități ale picioarelor, cum ar fi picioarele plate sau curbura unghiilor de la picioare
Diabet sau alte probleme de sănătate care pot afecta sănătatea picioarelor.
Este important de reținut că podiatrii sunt specializați nu numai în tratarea problemelor picioarelor, ci și în menținerea sănătății generale a picioarelor. Chiar dacă doriți să luați măsuri preventive, este recomandat să consultați un podiatru pentru a învăța despre metodele adecvate de îngrijire a picioarelor și despre cum să purtați pantofii și șosetele potrivite.

Accept Refuz